6
+1

Проекції майбутнього

Трохи про дива дубайської архітектури та урбанізму
D3_original
Архітектор створює те, чого поки що нема. Навіть якщо він проектує якийсь типовий сарай - це все одно проекція майбутнього, бо даного об'єкту у даному локальному місці ще фізично немає. Але об'єкти, які формують урбаністичне середовище Дубаю - це проекція майбутнього, яка, безсумнівно, має глобальний вплив.

Час покаже, чи створить ця проекція відповідну моду і стиль, які будуть наслідуватися іншими архітекторами і урбаністами. І навіть якщо так, навряд чи таких дубаїв буде багато у світі.

На цих вечірніх фото - вельми відома частина Дубаю з хмарочосом Бурдж-Хадіфа (араб. "башта халіфа"), іншими хмарочосами та "ТРЦ" Дубай-мол (Dubai Mall) неподалік.

Щодо "ТРЦ" - пишемо у лапках, бо наші ТРЦ у порівнянні з Дубай-молом то лише МАФи якісь. Представлені фото передають лише невелику частину враження від перебування всередині цієї неймовірної споруди.

Щоправда, не всі рішення тут є безсумнівними - особливо оті славнозвісні стрибуни у водоспад, які наче зачепилися причинними місцями і застрягли у потоках води, особливо якщо дивитися на них трохи збоку, но то таке. Це ж проекція майбутнього, а не все у майбутньому має бути бездоганним, чи не так?

Велика модель даунтауну, яка вигинається догори ногами, наче кадр із фільму "Початок" (Inception) з Ді Капріо, лише підкреслює легкий ступінь божевілля всього, що тут набудували.

Шкода, що через ковід суворі місцеві охоронці не дають затриматися біля басейнів з підсвіченими музичними фонтанами - одної з найвідоміших принад цього місця - і уважно стежать, щоби люди не юрбилися. Тому фото фонтанів немає.

Але Дубай все одно неймовірний.

Далі буде.

D1_thumb

D2_thumb

D3_thumb

D4_thumb

D5_thumb

D6_thumb

D7_thumb

D8_thumb

D9_thumb

D10_thumb


Комментарии

Me_thumb
Олег Базилевич
До речі, в акваріум можна спуститися. Треба надіти акваланг і залізти у металеву клітку, і тоді можна краще роздивитися акул
09:11 17.03.2021
1 +1

Только зарегистрированные пользователи могут отправлять комментарии

наши постоянные авторы

самые активные дискуссии

Тема: Олег Базилевич: Обыкновенный фашизм
Всего реплик: 70
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Тамара Ярошовец, Константин Дмитриев
Всего реплик: 63
Всего участников: 9
Олег Базилевич, Константин Дмитриев, admin ronin
Тема: Олег Базилевич: Как нам обустроить Россию?
Всего реплик: 58
Всего участников: 13
Олег Базилевич, Максим Пестун, Константин Дмитриев

события

апреля 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345